Tatăl lui Radu Drăgușin, prima reacție după transferul la Tottenham. Ce a vorbit cu fundașul

de: Beatrice Dumitru
10 01. 2024

Radu Drăgușin va fi noul jucător al lui Tottenham și își va îndeplini visul de a juca în Premier League. Fundașul a fost dorit și de Bayern Munchen, dar a preferat clubul englez. Tatăl fotbalistului a avut prima reacție după transferul la clubul londonez.

Ce a scris Sky Sport după ce Radu Drăgușin a refuzat Bayern

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham este una dintre loviturile începutului de an pe piața transferurilor. Pentru semnătura fundașului central s-a luptat și Bayern Munchen, care a intrat pe fir pentru mutare la începutul săptămânii. Internaționalul român va avea contract cu Hotspur până în 2029.

Radu Drăgușin a preferat oferta de la Tottenham în locul celei făcute de Bayern Munchen, care era dispusă să achite 30 de milioane de euro  pentru el, deși ar fi încasat un salariu mai mare. El a ajuns deja la Londra, iar Sky Sports a scris despre refuzul internaționalului român plecat de la Genoa. La Spurs, Radu Drăgușin va avea un venit de aproape trei milioane de euro pe an.

Radu Drăgușin s-a transferat la Tottenham. Sursa foto: Profimedia

Tottenham a învins-o pe Bayern Munchen în cursa pentru semnătura fundașului lui Genoa. Drăgușin a ales un transfer la Spurs, în ciuda interesului manifestat de campioana Germaniei în ultimele zile.

Spurs și Genoa ajunseseră la un acord de 30 de milioane de euro, care includea și bonusuri în valoare de 6 milioane, înainte ca Bayern să facă o ultimă ofertă, în tentativa de a-l deturna pe Drăgușin. (,,,)

Ce le va oferi Drăgușin celor de la Spurs? În ce zone va străluci fundașul de 21 de ani? Drăgușin a fost titular în toate meciurile disputate de Genoa în Serie A în acest sezon și a excelat la duelurile aeriene – a fost al treilea la acest capitol”, au notat jurnaliștii de la Sky Sports.

Ce a spus tatăl lui Radu Drăgușin

Dan Drăgușin, tatăl internaționalului român, a oferit prima reacție după ce fiul său s-a înțeles cu Tottenham, pentru transfer. Acesta a dezvăluit că Radu Drăgușin era emoționat, dar și fericit pentru această mutare. Mai mult a spus că acesta vrea să demonstreze la Tottenham că are valoare.

Citește și: Radu Drăgușin a devenit cel mai scump fotbalist român. Afacere istorică pentru Genoa, profitul e uriaș

”Ca și atunci când făcea primul pas către fotbalul mare, eram mândru și eu, și întreaga familie. Acum, la fel. Foarte mândru. Am vorbit cu el, bineînțeles. Era și emoționat, și fericit. Peste toate, era extrem de hotărât.

Așa cum și-a planificat de mic când a plecat la academia lui Juve, să demonstreze și să convină cu valoarea lui, cu acel gând a plecat și din Genoa către Londra și sunt convins că ne va bucura pe toți, în continuare”, a declarat tatăl lui Radu, la Digi Sport.

Motivele pentru care Radu Drăgușin nu a semnat cu Bayern

Radu Drăgușin a refuzat campioana Germaniei din ultimele 11 sezoane, deoarece și-a dorit întotdeauna să joace în Premier League. El a considerat că Tottenham reprezintă cea mai bună variantă, în acest moment, pentru cariera lui. ”Premier League este un campionat în care mi-ar plăcea să joc, îmi place foarte mult și îl urmăresc foarte des”, spunea fundașul anul trecut.

Un alt motiv pentru care Radu Drăgușin a refuzat pe Bayern a fost acela că Tottenham a fost primul club care s-a interesat de el în această vară și a purrat multe negocieri cu Genoa pentru semnătura lui.

Bayern e unul dintre cele mai mari cluburi. Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern. Dar asta e decizia. Am luat-o cu Radu și cu familia lui. I-am anunțat pe cei de la Bayern că asta e decizia, că ei au venit pe ultima sută de metri și că era greu să ne schimbăm decizia.

Citește și: Ce mămâncă Radu Drăgușin și ce nu-i lipsește din meniul zilnic. ”A stat în vestiar cu Ronaldo și cu campioni mondiali”

Poate pe viitor vom ajunge acolo. Suntem puțin bulversați. Să refuzi Bayern… Dar a fost până la urmă ce și-au dorit Radu și familia lui. E fericit. Mergem la Tottenham”, a afirmat Florin Manea, agentul fotbalistului.